Pikkujoulumatka Savutuvan Apajalle
To 23.11.2023

Matka Keski-Suomalaiseen perinnemiljööseen Jyväskylän Savutuvan Apajalle


Matkan hinta:            98 € / hlö


Ilmoittautumiset matkalle 3.11.2023 mennessä.

Matkaohjelma:

Ajoreitti: Vammala-Häijää-Kyröskoski-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Jämsä-jne

Alustava aikataulu: Vammala, klo 8.15; Häijää ABC, klo 8.35; Kyröskoski Mh. klo 8.55; Hämeenkyrö S-market pys. klo 9.05; Ylöjärvi Matkatien pys. klo 9.20; Tampere, Vanhankirkon pysäkki klo 9.40. Ajoreitiltä matkalle mukaan…

Ilmoitathan matkaa varatessa autoon nousupaikkasi ja mahdolliset erityisruokavaliosi!

Matkaohjelma:

Menomatkalla pieni tauko sopivassa paikassa. Saapuminen SAVUTUVAN APAJALLE noin klo 12.15-12.30. 

Savutuvan Apaja sijaitsee Päijänteen rannalla, luonnonsuojellussa Jyväskylän Haapasaaressa. Savutuvan Apaja koostuu tänä päivänä yli 30 keski-suomalaisesta talonpoikaisrakennuksesta, joista vanhin on yli 250 vuotta. Pihapiiri ja sen hirsiset rakennukset henkivät vanhan Suomen tarinaa tarjoten rauhaisan ja kiireettömän paikan ajan viettoon. Savutuvan Apaja tarjoaa upeat puitteet erilaisille tapahtumille ympäri vuoden.

Savutuvan Apajalle saavuttuamme aloitamme lyhyellä esittelykierroksella alueen ulkotiloihin. Kierroksen jälkeen siirrymme sisätiloihin ja pikkujoulut alkavat nauttimalla jouluista hyvää tunnelmaa nostattavaa ja maistuvaa Apajan glögiä.

Aloitamme ruokailun, jossa joulun ajan herkut on katettu meille perinteisen suomalaisen kokonaisuuden mukaisesti Talonpojan joulupöytään. Nautimme joulupöydän tunnelmasta / antimista kiireettömästi.

Ja tietysti joululaulut laulamme yhdessä. Tarinoitakin on luvassa. Myös joulupukki on luvannut piipahtaa tapaamassa ”kilttejä lapsia ”.

Savutuvan Apajalta ajamme läheiseen PANDAN tehtaanmyymälään Vaajakoskelle ostoksille. Sieltä löytyy kaikenlaiset suklaat ja makeiset yms. isommissa ja pienissä erissä, pienet maistiaisetkin saadaan. Suut makeana ajamme Jyväskylän keskustan kautta kotimatkalle.


Pysähdymme matkalla alustavan suunnitelman mukaan Muuramessa.


** Pikkujoululahjan mukaan ottaminen tietysti vapaaehtoista, mutta suotavaa, koska silloin pikku paketin saanti on varmaa…!!

******************

Matkan hintaan sisältyy:

  • Bussimatkat
  • Savutuvan Apajan perinteisen joululounaan

  • Joululaulut ja joulupukin

  • Ostoskohteet

  • Matkanjärjestelyt ja matkanjohtajan palvelut